Predsjednica Vlade s izaslanstvom VAD-a

Tradicionalno uoči održavanja Sinjske alkPredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva.

Upoznali su predsjednicu Vlade s uvrštavanjem Sinjske alke na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine te s tijekom izgradnje Alkarskih dvora, koji će 2013. godine biti potpuno dovršeni, sa središnjim mjestom Alkarskim muzejom. Govorili su i o čitavom nizu drugih projekata koji se planiraju dovršiti do 2015. godine, kada se obilježava 300. godišnjica Alke.

Ovom prigodom, pozvali su premijerku Kosor na 396. Sinjsku alku te joj čestitali na svemu što je učinila, a posebno na završetku hrvatskih pregovora s Europskom unijom. Također, zahvalili su predsjednici Vlade i na ponovno otvorenom rodilištu u Sinju.

Predsjednica Vlade posebno je istaknula kako je ovo prva Sinjska alka nakon završetka pregovora, što je nova prilika da naše blago, kao što je Alka, predstavimo Europi.

Razgovaralo se i o gospodarskim perspektivama cetinskog kraja te vjerskim projektima u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.



Pisane vijesti