Predsjednica Vlade s kardinalom Bozanićem

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreli su se u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, dan nakon pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u ponedjeljak 6. lipnja 2011. godine.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i kardinal Bozanić u razgovoru su se osvrnuli na pohod Svetoga Oca, složivši se da je tim pohodom probuđena radost, nada i samopouzdanje hrvatskog naroda. To su posebno posvjedočili mladi okupljeni sa Svetim Ocem na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu 4. lipnja. Ocijenili su Papin pohod povijesnim događajem od izuzetne važnosti za jačanje zajedništva u obitelji, u društvu i narodu. To je istodobno i događaj od izuzetne važnosti za Hrvatsku na putu za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici Vlade RH na odličnoj suradnji s Vladom RH i njezinim ministarstvima u pripremi i odvijanju Papina pohoda. Posebno je zahvalio na angažmanu policije i zdravstvenih službi, čiji su djelatnici Papinom pohodu pristupili ne samo profesionalno nego s puno poštovanja prema Papinoj osobi i značenju njegova Pohoda.

Predsjednica Vlade RH i kardinal sa zahvalnošću su istaknuli veliki doprinos brojnih volontera u obavljanju redarske službe uoči i tijekom Papina pohoda, kao i medijskih djelatnika u praćenju pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.



Pisane vijesti