Predsjednica Vlade s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevlütom Çavuşoğluom.

Upoznala ga je sa svim što je Hrvatska dosad učinila u zaštiti ljudskih prava. Kako je istaknula, osobno će se i dalje zauzimati za potpuno poštivanje temeljnih ljudskih prava, posebno u području borbe protiv korupcije.

Uz dobru suradnju s Vijećem Europe, gdje je predsjednica Vlade i kao bivša ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pokretala brojne akcije u zaštiti djece od nasilja u obitelji, Hrvatska će biti domaćin seminara o zaustavljanju seksualnog nasilja nad djecom.

Predsjednica Vlade govorila je i o svim drugim aktivnostima koje se poduzimaju u zaštiti ljudskih prava unutar Poglavlja 23, kao što su zaštita manjinskih prava, posebno pitanje Roma, zatim borba protiv korupcije, povratak prognanih i pronalazak nestalih osoba.

Predsjednik Çavuşoğlu pohvalio je hrvatsku Vladu posebno zbog prepoznavanja borbe protiv korupcije kao osnovnog ljudskog prava, zahvalio na dosadašnjim inicijativama te istaknuo kako su i članice Europske unije sve više usredotočene na ovo pitanje, o čemu svjedoči i to da je Hrvatskoj u pregovorima to bilo posebno poglavlje.



Pisane vijesti