Predsjednica Vlade s Toninom Piculom

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima voditelja izaslanstva Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonina Piculu, koji ju je izvijestio o pripremama za jesensko zasjedanje PS OESS, koje će se održati u od 7. do 10. listopada 2011. u Dubrovniku.

Ovogodišnje teme jesenskih sastanka Parlamentarne skupštine OESS-a nastavljaju se na ideju vodilju Croatia Summita, te će se održati pod motom „Regionalni razvoj u jugoistočnoj Europi: izazovi, mogućnosti i perspektive“. Isto tako se očekuje da će parlamentarci iz zemalja OESS-a raspravljati o aktualnim temama vezanih za sigurnost u širem euroatlantskom prostoru, te će se posebno usredotočiti i na situaciju u Sjevernoj Africi i Bliskom istoku.

Predsjednica Vlade je čestitala Tonini Piculi na izboru za potpredsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a, te je pozdravila jačanje angažmana Hrvatskog sabora u toj organizaciji.

Nakon uspješno završenih pregovora s Europskom unijom, Hrvatska nastavlja širiti europske vrijednosti mira, slobode i demokracije u svom susjedstvu, istaknula je premijerka Kosor, dodajući pritom kako će susret u Dubrovniku u listopadu biti važna prilika za produbljivanje suradnje između zemalja euroatlantskog prostora.



Pisane vijesti