Predsjednica Vlade s Yvesom Letermeom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor tijekom radnog posjeta Bruxellesu sastala se s predsjednikom Vlade Kraljevine Belgije Yvesom Letermeom.

Tom prigodom predsjednica Vlade Kosor zahvalila je Kraljevini Belgiji na potpori europskom putu Hrvatske i dodala da predano radimo kako bi Republika Hrvatska postala 28. članica Europske unije. Također, govorila je o borbi protiv korupcije i dodala da u tom smislu Hrvatska ima velike uspjehe, što je potvrđeno današnjim razgovorom s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravdu, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding.

Što se tiče gospodarske suradnje između dvije zemlje, ona se poboljšava, istaknuto je na sastanku, a u tom kontekstu predsjednica Kosor izjavila je da je broj belgijskih turista u Hrvatskoj povećan za više od 8 posto.

Predsjednik Vlade Kraljevine Belgije Yves Leterme je dao punu potporu Vladi Republike Hrvatske u nastojanjima da što prije završi pregovore. Čestitao je i zahvalio premijerki Kosor na borbi protiv korupcije. Jednako tako, predsjednik Leterme je naglasio ulogu Hrvatske u regiji i dodao da je ta uloga vrlo pozitivna i važna u širenju stabilnosti i mira u tom dijelu Europe. S tim u vezi, premijerka Kosor je istaknula da kada Hrvatska postane članica Europske unije, ta će uloga biti još važnija i rekla da Hrvatska i danas daje snažnu podršku svojim susjedima na njihovom euroatlantskom putu.



Pisane vijesti