Predsjednica Vlade simbolično dodijelila uplatnice umirovljenicima za isplatu treće rate duga

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_simbolicno_dodijelila_uplatnice_umirovljenicima_za_isplatu_trece_rate_duga.jpg

ZAGREB, 16. prosinca 2009. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor simbolično je danas dodjelom uplatnica nekolicini korisnika zagrebačkog doma za starije osobe Ksaver označila početak isplate treće rate duga umirovljenicima koji su se odlučili za isplatu cijelog iznosa.

Predsjednica Vlade rekla je da je 833 milijuna kuna, koliko je bilo potrebno za isplatu ove rate, veliki iznos u godini koja je bila iznimno teška za Vladu.

"Imali smo dva rebalansa u kojima smo srezali gotovo 7 milijardi kuna, nastojali se ponašati štedljivo i racionalno i ukloniti prepreke da bi smo mogli stabilno završiti godinu", kazala je Kosor i dodala kako je država uspjela unatoč gospodarskoj situaciji uredno isplaćivati mirovine te uredno isplatiti ratu duga umirovljenicima.

"Unatoč teškoćama u izradi proračuna za 2010. povećali smo iznos za rodiljne naknade za 110 milijuna kuna te iznose za mirovine za više od pola milijarde kuna", naglasila je predsjednica Vlade.

Najavila je da će u istom ukupnom iznosu Vlada osigurati isplate i narednih rata duga u 2011. i 2012. godini, kao i preostalih 150 milijuna za isplatu duga u 2013. godini.



Pisane vijesti

Dokumenti