Predsjednica Vlade uručila ugovore o dodjeli stipendija

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_urucila_ugovore_o_dodjeli_stipendija.jpg

ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor uručila je danas u Banskim dvorima ugovore o stipendiji skupini srednjoškolaca i studenata, djeci hrvatskih branitelja.

Na prigodnoj svečanosti bilo je oko 50 dobitnika od ukupno 10.527 učenika i studenata, a za što je iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja Domovinskog rata i njihove djece u ovoj akademskoj godini izdvojeno 65 milijuna kuna.

Premijerka Kosor je podsjetila da je od osnivanja Fonda 2005. ukupno dodijeljena 41.031 stipendija, a u što je uloženo više od 240 milijuna kuna (240,578.000 kn). To je, istaknula je, respektabilan novac koji se ulaže u budućnost Hrvatske.

Premijerka Kosor ocijenila je da je osnivanje Fonda u koji su prenesene dionice Ine i HT-a jedna od najboljih odluka svih dosadašnjih vlada, jer se iz dobiti izdvajaju sredstva za stipendiranje djece hrvatskih branitelja.

Izrazila je nadu da se među stipendistima nalaze i oni koji će jednog dana voditi Hrvatsku kao saborski zastupnici, članovi vlade ili obnašajući dužnosti na lokalnim razinama vlasti, služeći na korist i dobrobit građana i hrvatske domovine.

Domoljublje je iznimno važno i vrijedno i s njime sve počinje i završava, poručila je Kosor zahvalivši hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i što smo danas na putu ostvarenja sna o punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Nakon ulaska u EU otvaraju se nove mogućnosti za vaše zapošljavanje, kazala je premijerka Kosor obraćajući se stipendistima.

Podsjetila je da ove godine obilježavamo 20. obljetnicu hrvatske samostalnosti i neovisnosti, poručivši stipendistima neka ih krasi hrabrost njihovih roditelja u svladavanju svih prepreka imajući na umu da je najteže ipak prošlo.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u svom je govoru, uz ostalo, istaknula odlučnost u borbi za snaženje gospodarstva i protiv korupcije i kriminala.

U ime braniteljskih udruga na skrbi za djecu branitelja zahvalio je predsjednik udruge 100-postotnih hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški. U ime učenika zahvalila je Merisa Golać iz zagrebačke Škole za primalje, a u ime studenata Ivan Aladrović, student Medicinskog fakulteta.



Pisane vijesti