Predsjednik i potpredsjednica Vlade uručili INA i MOL kartica 100 %-tnim HRVI

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i premijer Ivo Sanader uručili su danas kartice za gorivo INA-e i MOL-a stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata prve kategorije kojima će moći nabavljati gorivo na njihovim crpkama u vrijednosti od tisuću kuna mjesečno tijekom godine dana.

PREDANE KARTICE ZA GORIVO INA-E I MOL-A STOPOSTOTNIM HRVATSKIM RATNIM VOJNIM INVALIDIMA

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i premijer Ivo Sanader uručili su danas kartice za gorivo INA-e i MOL-a stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata prve kategorije kojima će moći nabavljati gorivo na njihovim crpkama u vrijednosti od tisuću kuna mjesečno tijekom godine dana.

Ukupno 20 kartica koje su darovali INA i MOL (svaki po 10) će se moći koristiti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader rekao je da se radi o daru kojim se na simboličan način u preduskrsno vrijeme izražava zahvalnost i priznanje hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata u obrani samostalnosti Republike Hrvatske. Skrb za hrvatske branitelje i ratne vojne invalide te njihove obitelji trajna je zadaća ove Vlade, a trebala bi biti i svih budućih. Doprinos hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata bit će upisan zlatnim slovima u hrvatsku povijest, a njihovo dostojanstvo i čast trebaju biti neupitni, rekao je Sanader.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kazala je da bi kartice za gorivo trebale olakšati svakodnevni život hrvatskim ratnim vojnim invalidima. Podsjetila je da je u prošle godine stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve kategorije dodijeljeno 148 vozila, napominjući da će im ove godine biti uručeno 141 vozilo.

Također je istaknula da je riješen status njegovatelja stopostotnih ratnih vojnih invalida prve kategorije zajedno sa zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem te bolovanje.

Predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški zahvalio je na Vladinoj pomoći i učinjenom do sada, a predsjedniku Uprave INA-e Tomislavu Dragičeviću i članu Uprave INA-e Laszlu Gesztiju uručio je zahvalnice.

Također je rekao da se među dobitnicima kartice za gorivo nalaze invalidi iz 17 hrvatskih županija od Dubrovnika do Iloka i Grada Zagreba.



Pisane vijesti