Predsjednik Sanader o napisima da tajne službe znaju Gotovinino lažno ime

Premijer Ivo Sanader odbio je danas komentirati novinske napise prema kojima tajne službe već godinu dana znaju lažno ime odbjeglog generala Ante Gotovine.

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader odbio je danas komentirati novinske napise prema kojima tajne službe već godinu dana znaju lažno ime odbjeglog generala Ante Gotovine.

Ne bih komentirao sve što piše u novinama, rekao je premijer na Hrvatskom radiju i dodao da tajne službe "to nisu saznale jučer", da akcija traje dulje, a koliko ne može reći.

Opetovao je i kako nema nikakvih saznanja da je Gotovina u Hrvatskoj.

Sanader nije htio komentirati ni napise da je Marijan Pedišić, odvjetnik Gotovine i Petrača, umješan u krivotvorenje Gotovinine putovnice.

Potvrdio je tek da je "to što se radi" dio Vladina Akcijskog plana koji je predstavljen radnoj skupini Europskog vijeća, koja treba ocijeniti suradnju Hrvatske i Haaga, odbivši iznijeti detalje tog Plana.

Ako želiš da nešto uspije, ne najavljuj to javno, ponovio je Sanader.

Odbio je tvrdnje da svaka informacija upućena državnom vrhu u 24 sata dođe do pomagača generala Gotovine.

Svi koji imaju informacije (o Gotovini), i u zemlji, i u inozemstvu, dužni su ih podijeliti s Hrvatskom, rekao je premijer.

Potvrdio je da Vlada ima popis tvrtki uključenih u pomaganje Gotovini.

Želim vjerovati (...) da možemo ostvariti početak pregovora, odgovorio je Sanader upitan hoće li se u lipnju Hrvatskoj otvoriti vrata za pregovore s EU.



Pisane vijesti