Predsjednik Vlade Andrej Plenković: 52. Festival kajkavskih popevki važan je dio tradicije Hrvatske

Slika /Vijesti/2017/09 rujan/9 rujna/pvrh 2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas grad Krapinu.

Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je 25. Zagorski gospodarski zbor.
 
Riječ je o gospodarskoj manifestaciji koja predstavlja najveće okupljanje i prezentaciju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, ali i gospodarstvenika iz susjednih županija te Grada Zagreba.
 
Predsjednik Vlade istaknuo je kako 25. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora pokazuje koliko je poduzetnički duh prisutan u Krapinsko-zagorskoj županiji te koliko su stanovnici usmjereni na rad, proizvodnju i nove ideje.
 
"Stanovnici Krapinsko-zagorske županije jako dobro koriste sve mogućnosti koje nude hrvatske financijske institucije te fondovi Europske unije. Drago mi je što Zagorje pulsira, ono je poznato po obrtništvu, tradicionalnim i vrijednim ljudima koji su željni dobrobiti za sebe, za svoje obitelji te za Hrvatsku", poručio je Plenković.
 
Predsjednik Vlade nazočio je i 52. Festivalu kajkavskih popevki – retrospektivnog koncerta „Popevke zanavek“ te je naglasio kako je Festival kajkavskih popevki sjajna manifestacija hrvatske tradicije, baština sjeverozapadne Hrvatske, kombinacija kulture, gospodarstva i poduzetništva.
 
"Festival „Popevke zanavek“ sjajno je prisjećanje na uspješnice ovoga festivala te na kajkavske popevke kao važan dio hrvatske tradicije", zaključio je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti | Andrej Plenković