Predsjednik Vlade u Zadru: Važno je da nema ljudskih žrtava, sve ekipe su na terenu i nastoje pomoći građanima

  • Slika /Vijesti/2017/09 rujan/11 rujna/11.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Zadar, kojeg je jutros pogodilo jako nevrijeme

S potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem sudjelovao je na sastanku kriznog stožera.
 
Po završetku sastanka, predsjednik Vlade je kazao da su ih župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić izvijestili o situaciji.
 
Naglasio je da ovom trenutku nema ljudskih žrtava, kao i da su sve ekipe na terenu i nastoje pomoći građanima.
 
Predsjednik Vlade je najavio da će obići zadarsku bolnicu, gdje je konstatirana najveća šteta, dodavši da je ministar zdravstva Milan Kujundžić cijelo jutro u kontaktu s ravnateljem bolnice.
 
Izvijestio je da je na terenu i vojska, a u pomoć dolaze i vatrogasna društva iz Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.
 
Predsjednik Vlade izrazio je zahvalnost vatrogascima, policiji, dobrovoljcima, županu, gradonačelniku te svima koji su nastojali sanirati štetu nastalu uslijed oborina.
 
Naglasio je da će Vlada sa svoje strane maksimalno pomoći.
 
„Očekujemo procjenu štete pa će onda sukladno tome, gotovo izgledno, župan proglasiti i elementarnu  nepogodu za Zadarsku županiju“, rekao je Plenković.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković