Predsjednik Vlade Andrej Plenković na konferenciji „Demografija – refleksije na mirovinski sustav“

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat  će u utorak, 28. veljače 2017. godine u 10:00 sati, na konferenciji „Demografija – refleksije na mirovinski sustav“, u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade (Mihanovićeva 1).

Cilj konferencije je osvješćivanje ozbiljnosti demografskih problema i postizanje učinkovitog odgovora na demografske izazove i njihovu usku povezanost s održivošću mirovinskog sustava.

Predsjednik Vlade Plenković na konferenciji će predstaviti glavne naglaske Strategije demografske politike Vlade Republike Hrvatske. Podsjećamo, u drugoj polovici ove godine dolazi do povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada (s 2.660 na 3.991 kn), za što su osigurana sredstva u državnom proračunu, a riječ je o samo jednoj od mjera koje obuhvaća Strategija.

Uz predsjednika Vlade, na konferenciji će sudjelovati i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.

Najave