Predsjednik Vlade Andrej Plenković na Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA)


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će u srijedu, 23. kolovoza 2017. godine u 12:00 sati, na 70. Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA) koji se održava u Hrvatskoj, u zgradi Sveučilišta u Zagrebu.
Europska udruga studenata prava najveća je europska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Sjedište krovne organizacije ELSA-e International nalazi se u Bruxellesu i ima konzultantski status unutar Gospodarsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda te Vijeća Europe.
Cilj joj je doprinos pravnom obrazovanju raznim natjecanjima, simulacijama suđenja i seminarima, razvijanje međusobnog razumijevanja razmjenom studentskih praksi te promicanje društvene odgovornosti mladih pravnika u izgradnji pravednijega svijeta u kojem se poštuju ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost. Osnovana je 1981. godine u Beču, ima podružnice u 41 europskoj državi i okuplja više od 25.000 individualnih članova na 180 pravnih fakulteta.  ELSA Zagreb osnovana je 1986. godine.
Za vrijeme studija na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Andrej Plenković bio je predsjednik ELSA-e Zagreb, prvi predsjednik ELSA-e Hrvatske, a 1993. predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e u Bruxellesu.
 

Najave