Predsjednik Vlade Andrej Plenković na potpisivanju ugovora za izgradnju Pelješkog mosta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti potpisivanja Ugovora s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta i Ugovora o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova, u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine, u 10.30 sati, u Dubrovniku (Hotel Excelsior, Frana Supila 12).
 
U nazočnosti predsjednika Vlade Plenkovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Ugovor s izvođačima radova za izgradnju mosta kopno-Pelješac  s pristupnim cestama potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija/zajednice ponuditelja Zhang Xiaoyuan.
 
Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić.
 
Prethodno će se predsjednik Vlade, u 10.00 sati, sastati s predstavnicima konzorcija-zajednice ponuditelja, na čelu s predsjednikom Uprave China Road and Bridge Corporation Luom Shanom.
 
Vrijednost radova na Pelješkom mostu iznosi 2.081.608.270,72 kn. Pelješki most prva je od ukupno četiri faze projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ za čije je sufinanciranje Europska komisija, u lipnju 2017., odobrila 357 milijuna eura bespovratnih sredstava ili 85% prihvatljivih troškova. 
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar uprave Lovro Kuščević.
 

Najave | Andrej Plenković