Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sastanku s predsjednikom i kolegijem EK u Bruxellesu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na sastanku s predsjednikom i kolegijem povjerenika Europske komisije, u srijedu, 14. veljače 2018. godine, u Bruxellesu.
 
Tom prigodom sastat će se s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.
 
Sastanak s povjerenicima nastavak je dinamične vanjskopolitičke aktivnosti predsjednika Vlade u veljači. Podsjetimo, prošloga tjedna predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, gdje je održao govor o budućnosti Europske unije, sastao se s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem te s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom, kao i predsjednikom Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Manfredom Weberom.

Idući tjedan predsjednik Vlade sudjelovat će na neformalnom sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu, koje će raspravljati o institucionalnim pitanjima i budućnosti financiranja EU-a, a sastat će se i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Prije dva tjedna u Zagrebu se sastao se s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za Energetsku uniju Marošom Šefčovičem, s kojim je sudjelovao i na konferenciji „Hrvatska na vratima Energetske unije“, a uoči odlaska u Bruxelles danas se sastao s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za jedinstveno digitalno tržište Andrusom Ansipom, s kojim je sudjelovao na konferenciji "Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora".
 
 
Program, utorak, 13. veljače:
 
18.15               Susret predsjednika Vlade s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom (sjedište Europske pučke stranke, Rue du Commerce 10)
 
 
Srijeda, 14. veljače:
 
 
9.30                 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pred zgradu Europskoga vijeća (VIP ulaz, Zgrada Europa, Rue de la Loi 165)
 
                        Susret s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom
 
13.30               Dolazak predsjednika Vlade ispred zgrade Europske komisije (Rue de la Loi 200, 1049)
                       
                        Foto prigoda s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom
 
13.35               Zajednička fotografija predsjednika Vlade i izaslanstva s predstavnicima Europske komisije
 
13.40               Radni ručak
 
                        Uvodno obraćanje predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera
                         
Obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića
 
14.35               Završetak radnog ručka
 
14.40                          Susret predsjednika Vlade Plenkovića s predsjednikom Europske komisije Junckerom
 
15.05               Završetak susreta
 
15.10               Zajedničke izjave predsjednika Vlade i predsjednika Europske komisije 

Najave