Predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanoj sjednici HAZU-a

  • Slika /Vijesti/2018/04 travanj/26 travnja/pvrh.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je svečanoj sjednici u povodu Dana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Palači Akademije Zagrebu, na kojoj su dodijeljene nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu.  

Čestitavši laureatima, predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da je riječ o ključnoj hrvatskoj instituciji u pogledu znanosti i obrazovanja, umjetnosti, hrvatske povijesti i baštine.

"I u budućnosti nastavljamo ovu izvrsnu suradnju koju imamo s predsjednikom HAZU-a, akademikom Zvonkom Kusićem", kazao je. 

Danom HAZU-a obilježava se govor biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Hrvatskom saboru, 29. travnja 1861. kojim je najavio utemeljenje Akademije.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pisane vijesti