Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/14 veljače/{6F627FD4-5033-4DB4-9F1B-8A34CD567C82}.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Bruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika Europske komisije.

Predsjednik Vlade ujutro se sastao s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom. Bilo je riječi o temama na dnevnom redu neformalnog sastanka Europskog vijeća 23. veljače 2018, institucionalnim pitanjima i pripremama za pregovore o sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje nakon 2020. Za svako od pitanja predsjednik EV Tusk će sutra objaviti „decision note“, a Europska komisija je danas objavila svoj paket dokumenata o istim pitanjima. Na sastanku su uz predsjednika Vlade Plenkovića bile potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Nakon susreta s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom, predsjednik Vlade sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika.

Na sastanku s povjerenicima uvodno će se obratiti predsjednik Europske komisije Juncker, a potom će predsjednik Vlade Plenković izvijestiti o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstaviti hrvatski pogled na budućnost Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU.

Po završetku sastanka s kolegijem povjerenika, predsjednik Vlade Plenković odvojeno će se susresti s predsjednikom EK Junckerom, nakon čega je predviđena zajednička izjava za medije.
 

Foto: Europsko vijeće 

Pisane vijesti | Andrej Plenković