Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/9 lipnja/CG/DSC_9369.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima dviju zemalja, naglasivši da je potrebno nastaviti raditi na njihovom daljnjem produbljivanju u duhu partnerstva i dobrosusjedskih odnosa.
 
Obje su se strane složile da Hrvatska i Crna Gora imaju još mnogo prostora za poboljšanje gospodarske suradnje, osobito u području trgovine i turizma te energetike i infrastrukturnih projekata.
 
Predsjednik Vlade Plenković čestitao je predsjedniku Skupštine Brajoviću na pristupanju Crne Gore u članstvo NATO saveza. Izrazio je uvjerenje da će Crna Gora unutar NATO-a pridonijeti miru i stabilnosti jugoistoka Europe. „Radujem se novoj partnerskoj suradnji naših dviju zemalja“, kazao je.
 
Predsjednik Skupštine Brajović zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću na podršci i pomoći koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njezinom putu u članstvo u Europskoj uniji. „Naš cilj je ući u Europsku uniju za vrijeme hrvatskog predsjedanja“, zaključio je predsjednik Skupštine Brajović.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković