Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Malom Lošinju

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u posjetu Malom Lošinju, u četvrtak i petak, 26. i 27. listopada 2017. godine. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.  
 
U četvrtak, 26. listopada 2017. godine, u 20.00 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada Top 10 hrvatskog turizma u okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma 2017. Tom prigodom predsjednik Vlade uručit će nagradu u kategoriji – Najuspješnija destinacija hrvatskog turizma u 2017. (Hotel Bellevue).
 
Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. Održava se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju. Na skupu će posebno biti riječi o održivom razvoju, s obzirom da je 2017. godina od strane Ujedinjenih naroda proglašena Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj. Također, održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade Republike Hrvatske s turističkim djelatnicima, a bit će dodijeljene i godišnje hrvatske turističke nagrade.
 
U petak, 27. listopada 2017. godine, u 10.30 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Muzej Apoksiomena (Riva lošinjskih kapetana 13).
 
Muzej Apoksiomena otvoren je 30. travnja 2016. godine, a antička skulptura, tijekom gotovo dva desetljeća od vađenja iz mora, postala je simbol i zaštitni znak otoka Lošinja. 

Najave