Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Petrokemiji d.d. - tvornici gnojiva u Kutini


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će u četvrtak, 25. svibnja 2017. u 14:30 sati Petrokemiju d.d. – tvornicu gnojiva u Kutini. (Aleja Vukovar 4), gdje će održati radni sastanak s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvornice.
Nedavno je Petrokemija d.d., nakon odluke Vlade Republike Hrvatske o osiguranju povrata kredita, potpisala ugovore o dugoročnim kreditima s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom poštanskom bankom, te ugovor o kratkoročnom financiranju s Erste &  Steiermarkische bankom d.d. u ukupnom iznosu od 350 milijuna kuna. Kredit će biti iskorišten za osiguranje stabilnosti poslovanja Petrokemije i održavanje poslovnih procesa.
Petrokemija d.d. proizvodi visokokvalitetna  mineralna i tekuća gnojiva te glinarske i proizvode za građevinarstvo, uz iznimnu brigu za okoliš. Lider je na tržištu mineralnih gnojiva u Hrvatskoj te ima značajan udjel i na tržištu susjednih zemalja.
 
U pratnji predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar državne imovine Goran Marić.

Najave