Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Primorsko-goranskoj županiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će Primorsko-goransku županiju, u srijedu, 5. srpnja 2017. godine. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
 
U 9.00 sati predsjednik Vlade posjetit će Industrijsku zonu Bakar (Kukuljanovo 182).
U zgradi Uprave Industrijske zone, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić predstavit će predsjedniku Vlade projekt Grada Bakra „Gospodarsko središte Hrvatskog primorja“.  U 9.25 sati predsjednik Vlade posjetit će tvrtku „Euromodul“, a u 9.35 sati tvrtku Orada Adriatic. Posjet Industrijskoj zoni Bakar predsjednik Vlade završit će polaganjem kamena temeljca za izgradnju proizvodnog pogona tvrtke Mont Komerce, u 10.00 sati.
 
Industrijska zona Bakar ukupne je površine 500 ha2, što je čini površinom najvećom zonom u Hrvatskoj, a u njoj trenutno djeluje 191 poslovni subjekt. Prema vrsti djelatnosti gospodarskih subjekata podjednak je broj proizvodno-prerađivačkih, logističko-distribucijskih i trgovačko-uslužnih tvrtki. Svojim kontinuiranim razvojem postala je strateško gospodarsko središte ne samo za Grad Bakar i Primorsko-goransku županiju, već i za cijelu Hrvatsku.
 
U 11.00 sati predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom (Zgrada Primorsko-goranske županije, Adamićeva 10), a u 11.40 sati s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom (Gradska uprava Grada Rijeke, Korzo 16). 

Najave