Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Sinju, Zemuniku Donjem, Zadru i Vrani

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se u Sinju, u petak, 21. srpnja 2017. godine u 9.30 sati s gradonačelnicom Grada Sinja Kristinom Križanac i županom Splitsko – dalmatinske županije Blaženkom Bobanom.

(Zgrada Gradske uprave Grada Sinja, Dragašev prolaz 24)
 
Predsjednik Vlade Plenković nazočit će svečanom otvorenju vojarne „126. brigade HV-a“ u Sinju u 10.00 sati. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov.
 
U toj prigodi predsjednik Vlade Republike Hrvatske obići će prostor vojarne u kojoj će biti smješteno 250 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade (GMBR) Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga Republike Hrvatske.
 
(Ulica 126. brigade bb, Sinj)
 
U 12.30 sati predsjednik Vlade posjetit će 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem koja u svom sastavu ima četiri eskadrile, Eskadrilu aviona, Eskadrilu helikoptera, Protupožarnu eskadrilu i Eskadrilu transportnih helikoptera dislociranu u Divuljama. U postrojbi djeluje i akrobatska grupa “Krila Oluje".
 
(Ulica I., Zemunik Donji)
 
U 13.30 sati predsjednik  Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održat će sastanak s Božidarom Longinom, županom Zadarske županije i dr. Brankom Dukićem, gradonačelnikom Grada Zadra.
 
(Zgrada Zadarske županije, Ulica Božidara Petranovića 8)
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon posjeta Sinju , Zemuniku i Zadru , obići će Hotel-baštine Mašković Hana u 14.50 sati u Vrani. 
Riječ je o pojedinačnom zaštićenom kulturnom dobru upisanom u Registar kulturnih dobara RH, a čija je obnova financirana i sredstvima fondova Europske unije.
U pratnji predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 
(Marina 1, Vrana)
 


Najave