Predsjednik Vlade Andrej Plenković u službenom posjetu Rumunjskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u službenom posjetu Rumunjskoj, 17. i 18. svibnja 2018. godine, gdje će se susresti s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom i predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.
 
Razgovarat će se o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rumunjske te jačanju suradnje u okviru Europske unije i NATO-a. Bit će riječi i o planovima za predsjedanje Rumunjske i Hrvatske Vijećem Europske unije u sklopu trija s Finskom, kao i o daljnjoj podršci zemljama jugoistočne Europe na putu u euroatlantske integracije.
 
Tijekom boravka u Bukureštu, predsjednik Vlade obići će Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti "Black Sea Defense and Aerospace 2018" na kojem svoje proizvode izlaže i devet tvrtki iz Hrvatske i to: Agencija Alan, Čateks, Galeb, Galko, HS Produkt, Kap-Ko, Odjeća, KROKO i Šestan-Busch. Tijekom dana sastat će se i s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.
 
Program, četvrtak, 17. svibnja:
                       
18.00               Susret s predstavnicima hrvatske zajednice (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rumunjskoj, St.r Dr. Burghelea nr. 1)
 
 
 
Petak, 18. svibnja:
 
8.30                 Dolazak predsjednika Vlade ispred Palače Victoria, zgrade Vlade Rumunjske      (Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1)
 
8.50                 Susret izaslanstava rumunjske vlade i hrvatske vlade
 
9.25                 U nazočnosti obaju predsjednika vlada, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar nacionalne obrane Mihai-Viorel Fifor potpisat će Izjavu između hrvatske vlade i rumunjske vlade o namjeri unaprjeđenja bilateralne sigurnosne i obrambene suradnje
 
9.30                 Izjave za medije hrvatskog predsjednika Vlade i rumunjske predsjednice Vlade 
 
10.30               Dolazak predsjednika Vlade ispred Palače Cotroceni (Bulevardul Geniului br 1-3, sektor 6)
 
                        Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Rumunjske  Klausom Iohannisom
 
10.55               Susret izaslanstava
 
11.25               Dolazak predsjednika Vlade ispred zgrade parlamenta Rumunjske (Strada Izvor 2-4,  sektor 5)
 
11.30               Susret predsjednika Vlade s predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom
 
13.00                Obilazak Međunarodnog sajma obrane, aeronautike i sigurnosti "Black Sea Defense and Aerospace 2018" i posjet štandovima hrvatskih izlagača (Međunarodna zračna luka Băneasa Aurel Vlaicu, izložbeni prostor ROMAERO S.A.)
 

Najave