Predsjednik Vlade: Bilo je propusta oko Liburnije i zato smo povukli odlučne poteze

Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras u Splitu, odgovarajući na novinarska pitanja, kako je - nakon što je najavio da će vidjeti šta se događalo oko Liburnije te nakon što ga je na propuste upozorio i državni odvjetnik - od Vlade zatražio da povuče svoju suglasnost na sporazum o predaji većinskog paketa dionica opatijskih Liburnija Riviera Hotela dvama holdinzima.

SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras u Splitu, odgovarajući na novinarska pitanja, kako je - nakon što je najavio da će vidjeti šta se događalo oko Liburnije te nakon što ga je na propuste upozorio i državni odvjetnik - od Vlade zatražio da povuče svoju suglasnost na sporazum o predaji većinskog paketa dionica opatijskih Liburnija Riviera Hotela dvama holdinzima.

Sporazum, na kojeg je Vlada RH danas povukla svoju suglasnost, sklopio je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) s društvima SN Holding i DOM Holding.

"To je Vlada i učinila jutros (povukla suglasnost) , a budući da je bilo propusta i u samom procesu pripreme tog Sporazuma, donijeli smo i odluku da se dužnosti razriješi vodstvo Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP)", kazao je premijer Sanader.

Također je rekao kako je ova Vlada naslijedila niz problema bivših vlada, od Matešine do Račanove, ali i onih prijašnjih, no da se ne boji rješavati problema i povući prave poteze.

"Kad vidimo da nešto nije bilo dobro pripremljeno spremni smo donijeti odluku da se to povuče", kazao je premijer Sanader, dodajući da to "pokazuje snagu ove Vlade i činjenicu da Vlada osluškuje što kaže lokalna zajednica".



Pisane vijesti