Predsjednik Vlade čestitao Međunarodni dan žena

Slika /Vijesti/2020/03 ožujak/08 ožujka/Dan-zena.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Međunarodnog dana žena.

Čestitka predsjednika Vlade Plenkovića:

"Svaki je dan prigoda za zahvalu ženama na njihovom značajnom doprinosu koji pružaju u svim područjima društvenoga života, čineći naše društvo boljim. Obilježavanje Međunarodnoga dana žena dodatni je povod za prisjećanje na dug i mukotrpan put koji su žene prošle u ostvarivanju svojih temeljnih prava u borbi za društvenu jednakopravnost i pravdu, ali nas, prije svega, podsjeća da rad na promicanju i unaprjeđenju položaja žena zahtijeva stalnu predanost i angažman svih hrvatskih institucija i društva u cjelini.
 
Kontinuirano unaprjeđujemo položaj žena, kroz programe aktivnih mjera zapošljavanja koji povećavaju zapošljivost žena, kroz povećanje rodiljnih naknada i stvaranje boljih uvjeta za majčinstvo, kroz prepoznavanje majčinstva u mirovinskoj reformi, kao i kroz osnaživanje svih mehanizama u borbi protiv nasilja i diskriminacije nad ženama i djecom.
 
Privrženi smo ostvarivanju jednakopravnosti žena na svim društvenim područjima, od obitelji do ekonomskog, znanstvenog, kulturnog i političkog djelovanja.
 
Svim ženama uime hrvatske Vlade i osobno želim sretan Međunarodni dan žena."



Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković