Predsjednik Vlade doputovao u Tel Aviv

IZRAEL, 27. listopada 2008. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak poslijepodne u Tel Aviv, u dvodnevni posjet Izraelu, gdje će sudjelovati na konferenciji "Novi svijet, novi mir", koju organizira Peresov centar za mir.

Sanader je odmah po dolasku položio vijenac na Trgu Yitzhaka Rabina, a nakon toga će nazočiti svečanom koncertu organiziranom u povodu desete godišnjice Peresovog centra za mir.

U utorak ujutro Ivo Sanader susrest će se s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom. Razgovarat će o stanju na Srednjem istoku, a Sanader će Peresa informirati o naporima Hrvatske za ulazak u euroatlanske integracije.

Premijer Sanader bit će uz predsjednika Peresa glavni govornik na plenarnoj sjednici konferencije "Novi svijet, novi mir", a nakon izlaganja predviđena je rasprava u kojoj će sudjelovati sadašnji i i bivši državnici iz Europe, Bliskog Istoka i drugih dijelova svijeta.

U utorak poslije podne predviđen je susret Sanadera i izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni, te susret s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom.

Hrvatskog premijera će primiti i gradonačelnik Jeruzalema Uri Lupolianski i predati mu odlikovanje Najveći viteški red grada Jeruzalema. Na večeri koju gradonačelnik organizira premijeru Sanaderu u čast nazočit će najvažniji ljudi Jeruzalema, prije svega političari i gospodarstvenici.



Pisane vijesti