Predsjednik Vlade: Hrvatska može očekivati muzej o Domovinskom ratu

Hrvatska u budućnosti može očekivati muzej o Domovinskom ratu, koji će biti temeljen na znanstveno utvrđenim činjenicama svih aspekata toga rata, rekao je u utorak u Jeruzalemu predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

JERUZALEM, 28. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska u budućnosti može očekivati muzej o Domovinskom ratu, koji će biti temeljen na znanstveno utvrđenim činjenicama svih aspekata toga rata, rekao je u utorak u Jeruzalemu predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

U izjavi za hrvatske novinare, koji prate njegov službeni posjet Izraelu, premijer Sanader nakon obilaska muzeja Yad Vashem rekao je kako Hrvatska može očekivati sličan muzej o žrtvama Domovinskog rata.

"Takav muzej sigurno treba napraviti. Vlada je učinila prvi korak otvorivši muzejsko-dokumenatcijski centar za istraživanje Domovinskog rata", rekao je Sanader u odgovoru na novinarsko pitanje.

"I u Domovinskom ratu, kao i u Yad Vashemu, Jasenovcu ili Bleiburgu, zanima nas isključivo potpuna istina", rekao je Sanader.

"Svaka pojedina žrtva ima ime i prezime i svaka treba istinu. Zato smo uvijek odbijali bilo kakvu politizaciju tih tema i nadmetanje brojkama", naglasio je predsjednik Vlade.

Kad se govori o Domovinskom ratu, Hrvatska će, prema riječima svojega premijera, sustavno znanstvenom metodom istražiti sve njegove aspekte i prikazati ih u jednom budućem muzeju.



Pisane vijesti