Predsjednik Vlade i čelnici stranaka odali počast žrtvama tsunamija

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i čelnici parlamentarnih stranaka u podne su se trominutnom šutnjom pridružili zemljama članicama Europske unije u odavanju počasti žrtvama tsunamija u Jugoistočnoj Aziji. Sanader i čelnici parlamentarnih stranaka to su učinili na početku današnjeg drugog kruga razgovora o pristupanju Hrvatske u EU, nakon kojega bi se trebalo znati i tko će braniti hrvatske interese u pregovorima sa EU.

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i čelnici parlamentarnih stranaka u podne su se trominutnom šutnjom pridružili zemljama članicama Europske unije u odavanju počasti žrtvama tsunamija u Jugoistočnoj Aziji. Sanader i čelnici parlamentarnih stranaka to su učinili na početku današnjeg drugog kruga razgovora o pristupanju Hrvatske u EU, nakon kojega bi se trebalo znati i tko će braniti hrvatske interese u pregovorima sa EU.

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je u ime Vlade javni poziv svim tijelima državne i lokalne vlasti i drugim pravnim osobama i svim hrvatskim građanima da se danas u 12 sati, trominutnom šutnjom i prestankom rada pridruže zemljama članicama Europske unije u odavanju počasti žrtvama tsunamija u Jugoistočnoj Aziji.

Na zgradama Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i ministarstava zastave su bile spuštene na pola koplja. Diljem Europe u podne je na tri minute bio zaustavljen javni prijevoz, trgovine i banke zatvorile su svoja vrata, a elektronski mediji prestali su emitirati u znak suosjećanja sa žrtavama tsunamija u južnoj Aziji.



Pisane vijesti