Predsjednik Vlade i ministar financija sastali se s austrijskim vicekancelarom Moltererom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_i_ministar_financija_sastali_se_s_austrijskim_vicekancelarom_moltererom.jpg
ZAGREB, 25. listopada 2007. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u četvrtak se sastao s vicekancelarom i austrijskim ministrom financija Wilhelmom Moltererom s kojim se susreo i hrvatski ministar financija Ivan Šuker.

Prigodom svog jednodnevnog radnog posjeta Zagrebu Molterer je pohvalio reformske napore Hrvatske i istaknuo potporu Austrije priključenju Hrvatske EU.

Sve reforme i pripreme koje Hrvatska provodi prije uključenja u EU olakšat će život ljudi nakon ulaska u EU i jačaju ulogu Hrvatske kao buduće članice Unije, prenosi Moltererove riječi austrijska agencija APA.

Ministri Šuker i Molterer sastali su se uoči svečanog zatvaranja Twinning projekta CARDS 2004 "Jačanje poreznog sustava na području PDV-a radi pripreme i razvoja VIES informacijskog sustava međusobnog povezivanja", priopćeno je iz ministarstva financija.

U ovom projektu čija je vrijednost 1,3 milijuna eura i koji se financira kroz CARDS program EU-a surađivali su hrvatska Porezna uprava i autrijsko ministarstvo financija od siječnja 2006. do rujna 2007.

Dvojica ministara iskazala su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između ministarstava dvaju zemalja i izrazili nadu u daljnji nastavak i produbljivanje suradnje, te razmijenili iskustava o poreznom sustavu.

Ministar Šuker upoznao je austrijsku stranu sa stanjem i postignućima u hrvatskom gospodarstvu te javnim financijama.



Pisane vijesti