Predsjednik Vlade i potpredsjednica Kosor dodjelili INA i MOL kartice hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Dvadesetorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine danas su u Vladi darovane kartice za gorivo INA-e i MOL-a u iznosu od po 12 tisuća kuna.

Prenosimo s Hine:
ZAGREB,13. svibnja(Hina) - Dvadesetorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine danas su u Vladi darovane kartice za gorivo INA-e i MOL-a u iznosu od po 12 tisuća kuna.


Kartice, s mjesečnim iznosom od po tisuću kuna, moći će koristiti na svim benzinskim crpkama INA-e i MOL-a, u Hrvatskoj i u Mađarskoj.

Utvrđivanje kriterija za podjelu kartica, Vlada je prepustila Udruzi stopostotnih HRVI prve skupine, čiji je predsjednik Đuro Glogoški danas zahvalio Vladi, te INA-i i MOL-u, tvrtkama koje su osigurale po deset kartica.

Nama je automobil ortopedsko pomagalo, a ne luksuz, rekao je Glogoški.

Zadovoljstvo što su doniranjem kartica mogli iskazati pažnju onima koji to zaslužuju, izrazili su predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević i član Uprave te predstavnik MOL-a Laszlo Geszti.

Od 25 tisuća zaposlenika INA-e njih 6,5 tisuća sudjelovalo je u Domovinskom ratu, 102 su poginula, a 360 ih je teško ranjeno, naveo je Dragićević, napominjući da je i sama tvrtka u srpskoj agresiji pretrpjela velike materijalne štete.

Kartice je HRVI-ima podijelila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a branitelje je pozdravio premijer Ivo Sanader.

Ideja o karticama rodila se spontano, kada je za nedavnoga posjeta naftnoj platformi u Jadranu dobio dvije takve kartice, rekao je Sanader, podsjetivši da je tada rekao da će ih darovati braniteljima te predložio da se slična akcija pokuša proširiti.



Pisane vijesti