Predsjednik Vlade Milanović: Čelnike IT kompanija želim upoznati s prednostima Hrvatske

Slika /Vijesti/2014/Rujan/29 rujna/fotografijaZM.jpg

Dan uoči sastanka sa čelnicima Microsofta, koji će se održati u ponedjeljak u Seattleu, predsjednik Vlade Zoran Milanović objasnio je novinarima razloge dolaska u SAD.

"Predstavit ću Hrvatsku čelnicima i najvažnijim ljudima u IT kompanijama s kojima još nitko iz Hrvatske nije razgovarao, a trebao je. Upoznat ću ih s ljudima koji vode Hrvatsku i već je to samo po sebi više od onoga što je ranije bilo tko napravio. Moji suradnici će razgovarati i o nizu projekata. Moram pokušati iskoristiti premijersku poziciju, iako ovdje nema klasične politike, ali ovdje sam kao političar koji predstavlja državu. Važno je ostaviti ozbiljan dojam na ljude koji odlučuju o milijardama dolara. Inače ne bih odlazio iz Hrvatske na tjedan dana“, pojasnio je premijer, dodavši da je odustao i od odlaska na Opću skupštinu UN-a jer smatra da je ovo važnije.
 
Na pitanje novinara što može ponuditi IT kompanijama kao prednost Hrvatske, premijer je kazao kako su to blizina srcu Europe, obrazovano stanovništvo, sjajna infrastruktura i vlada koja zna što hoće. „Konkurencija je stravična, a mi želimo u Hrvatsku dovesti najpametnije i najbogatije."
 
Komentirajući pojedine kritike zbog posjeta vodećim američkim IT kompanijama, premijer Milanović je rekao: "Ako ovo nije posao predsjednika vlade, onda ne znam što jest. Nalazimo se u uzavreloj, a katkad i zloćudnoj političkoj situaciji, jer dio ljudi ne želi prihvatiti promjene koje nam trebaju, a ima i onih koji su svjesni što mi radimo i upravo zbog toga su destruktivni i pokušavaju sve ovo osujetiti, pa na sve što radim gledaju s figom u džepu."
 

Pisane vijesti | Zoran Milanović