Predsjednik Vlade Milanović i prvi potpredsjednik Čačić u Sisku: Radimo na projektima koji će pomoći problematičnim tvrtkama

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_i_prvi_potpredsjednik_cacic_u_sisku_radimo_na_projektima_koji_ce_pomoci_problematicnim_tvrtkama.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Čačić u Sisku su održali radni sastanak s predstavnicima županije, grada i sindikata o rješavanju problema sisačkog gospodarstva.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Čačić u Sisku su održali radni sastanak s predstavnicima županije, grada i sindikata o rješavanju problema sisačkog gospodarstva.

Obraćajući se sudionicima sastanka, premijer Milanović naglasio je da je ovaj sastanak minimum odgovornosti prema Sisku, istaknuvši da je posao Vlade stvarati povoljne uvjete za pokretanje gospodarstva. Vlada će osnovati posebne timove za Željezaru, ali i za Rafineriju i Herbos, rekao je potpredsjednik Čačić, koji će imati zadatak pronaći najbolja moguća rješenja za te tvrtke i njihove zaposlenike. Došli smo vas poslušati i vidjeti što možemo napraviti kako bismo pomogli, rekli su, posebno istaknuvši da nisu ovdje s ciljem davanja praznih obećanja već pronalaženja najboljeg rješenja da se što većem broju ljudi omogući povratak na posao.

Županica Marina Lovrić Merzel, gradonačelnik Dinko Pintarić i predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske i Samostalnog sindikata Energetike, kemije i nemetala Hrvatske detaljnije su upoznali premijera Milanovića i potpredsjednika Čačića s problemima sisačkih poduzeća, posebno Željezare, Rafinerije i Herbosa, naglasivši važnost koordinacije resornih ministarstava i potrebu stavljanja svih potencijala u funkciju pokretanja gospodarstva. Time što ste odabrali Sisak za prvi posjet, pokazali ste socijalnu osjetljivost i brigu, zaključili su predstavnici sindikata.

U izjavi za novinare nakon sastanka, premijer Milanović rekao je da će Vlada raditi na projektima koji će pomoći problematičnim tvrtkama te da će osigurati potrebne uvjete za njihovo izvlačenje iz krize. Prvi potpredsjednik Čačić najavio je osnivanje posebnog tima za rad na takvim projektima. Vlada će se hitno uključiti u rješavanje problema sisačke Željezare, Herbosa i ostalih sisačkih poduzeća u poteškoćama, rekli su.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer Milanović rekao je da Vlada nije rekla zadnju riječ kada su u pitanju izmjene PDV-a i uvođenje poreza na imovinu. Ponovio je da Vlada neće povećati ukupno porezno opterećenje građana, a posebnu će brigu voditi o najugroženijim slojevima stanovništva koji su najizloženiji krizi.



Pisane vijesti