Predsjednik Vlade Milanović s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_s_potpredsjednikom_vlade_i_ministrom_vanjskih_poslova_republike_slovenije.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavcem, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Razgovaralo se bilateralnim odnosima te o regionalnoj suradnji u jugoistočnoj Europi. U daljnjem razvoju dobrih bilateralnih odnosa, posebno je istaknuta obostrana želja za intenziviranjem gospodarske suradnje na svim područjima. U tom je kontekstu razmotren i prijedlog susreta dviju vlada, u cilju jačanja koordinacije ministarstava i lakšeg donošenja odluka od zajedničke važnosti. Po pitanju regionalne suradnje, izražena je puna potpora europskoj perspektivi ostalih zemalja regije, kao ključnog faktora za njezinu stabilnost.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je zadovoljstvo brzim dogovorom između dvije države o sastavu arbitražnog suda za rješavanje graničnog spora. Unutar Europske unije Hrvatsku i Sloveniju čeka novi spektar odnosa, a s obzirom da se radi o malim i sličnim zemljama koje se dobro poznaju i razumiju taj okvir trebamo iskoristiti u zajedničkom interesu, kazao je premijer Milanović.

Potpredsjednik Vade i ministar vanjskih poslova Slovenije Erjavec naglasio je da je ovo njegov prvi posjet inozemstvu na ovoj dužnosti, što pokazuje da su odnosi s Hrvatskom visoko na listi slovenskih prioriteta. Otvorena pitanja između naše dvije zemlje posljedica su nekih povijesnih događaja, a ne loših međusobnih odnosa, rekao je te dodao da je vrlo važno nastaviti održavati pozitivno ozračje u njihovom rješavanju.



Pisane vijesti