Predsjednik Vlade Milanović s predstavnicima VAD-a

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_s_predstavnicima_vad_a.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministrica kulture prof.dr.sc. Andrea Zlatar Violić i ministar obrane Ante Kotromanović sastali su se s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva iz Sinja, predsjednikom Stipom Jukićem, zamjenikom predsjednika Dinkom Bošnjakom, alkarskim vojvodom i članom Upravnog odbora Antom Vučićem, tajnikom VAD-a Ivanom Nasićem, zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Lukom Brčićem, gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom, gvardijanom Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Božom Vuletom i savjetnicom gradonačelnika Sinja Natašom Poparić.

Razgovarali su o Alkarskim dvorima te preostalim potrebnim aktivnostima kako bi do 300-te obljetnice Alke cijeli projekt bio gotov. Građevinski radovi su dovršeni, preostalo nam je uređenje muzejskog prostora, rekao je predsjednik VAD-a Stipe Jukić. Također, premijera i ministre su upoznali s drugim projektima vezanim uz obilježavanje 300-te obljetnice, od snimanja filma do objavljivanja zbornika radova.

Sinjska alka je tradicija, ali i turistička i kulturna atrakcija, rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović, te dodao kako treba raditi na tome da sinjski kraj iskoristi svoje potencijale tijekom cijele godine, a ne samo u mjesecu kolovozu. U Sinju ima prostora za poslovni uspjeh, zaključio je premijer Milanović.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva ovom je prigodom pozvao predsjednika Vlade Zorana Milanovića na ovogodišnju Sinjsku alku, koja će se održati 5. kolovoza.



Pisane vijesti