Predsjednik Vlade Milanović sastao se s predstavnicima prosvjednika iz Savske 66

  • Slika /Vijesti/2015/lipanj/1 lipanj/ZM-FAHvijest.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima dijela branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66. Uz predsjednika Vlade, na sastanku su sudjelovali i ministar branitelja Predrag Matić te ministar obrane Ante Kotromanović. 

U ime branitelja-prosvjednika na sastanku su bili predsjednik Udruge 100%-tnih Hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, Đuro Glogoški, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm, predsjednik Zbora udruga gardijskih postrojbi Dražimir Jukić i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Tihomir Treščec. U pratnji Đure Glogoškog sastanku je nazočila i supruga Tanja.

Na početku sastanka, predsjednik Vlade Zoran Milanović pozdravio je predstavnike hrvatskih branitelja koji proteklih sedam mjeseci prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja na Savskoj cesti. Kazao je da želi čuti gdje se Vlada zamjerila braniteljima. „Kad je bilo bitno bolje nego u ove tri godine“, upitao je, pojasnivši da govori o pitanju statusa hrvatskih branitelja i dodao: „Što možemo konkretno napraviti“. Podsjetio je na gospodarsku krizu, kazavši da Vlada vodi ekonomsku i gospodarsku politiku s nizom ograničenja te se nalazi pod velikim pritiscima iznutra da pomogne što većem broju građana. „Mislim da vaša prava nismo dirali i to je bio moj izričit radni i politički nalog ministru Matiću“, rekao je predsjednik Vlade i istaknuo: „Naša politika je respekt i zaštita prava koja su na jednoj pristojnoj razini“.

Premijer Milanović je s ministrima saslušao zahtjeve i zamjerke branitelja te zaključio sastanak riječima: “Bitno je da imamo dobru vjeru. Nadam se da vjerujete da ćemo vam pomoći, evo ruka i idemo naprijed“.

Naslovna fotografija: Hina, ostale Vlada RH



Pisane vijesti | Branitelji | Zoran Milanović