Predsjednik Vlade Milanović susreo se s vodećim poslovnim ljudima Novog Južnog Walesa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_susreo_se_s_vodecim_poslovnim_ljudima_novog_juznog_walesa.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji se od 8. do 13. ožujka nalazi u radnom posjetu Australiji, sastao se danas s poslovnim ljudima iz Sydneya.

Predsjednik Vlade u kratkim je crtama iznio glavne informacije o Republici Hrvatskoj i njezinu ulasku u Europsku uniju u srpnju prošle godine. Rekao je da je članstvo u Uniji donijelo pozitivne promjene u zakonodavstvu, budući da je obveza svake države članice pridržavanje Acqui Communautairea, što donosi stabilnost i sigurnost ulagačima te naglasio da je hrvatska Vlada business friendly.

Premijer je predstavnike poslovne zajednice upoznao s trenutnom situacijom u gospodarstvu te s podacima o rastućem turizmu kao jednom od najjačih gospodarskih grana za koju je Vlada nedavno donijela strategiju razvoja.

Osim turizma, predsjednik Vlade Milanović predstavio je investicijske mogućnosti kroz monetizaciju autocesta, restrukturiranje Hrvatskih željeznica, ulaganja u riječku luku koja ima iznimno veliki potencijal i prednosti u odnosu na Sloveniju i Italiju, te naglasio značaj izgradnje LG terminala zbog velike ovisnosti Europe o ruskom plinu, posebno u kontekstu trenutne situacije.



Pisane vijesti