Predsjednik Vlade Milanović u sjedištu Microsofta s izvršnom potpredsjednicom Amy Hood

  • Slika /Vijesti/2014/Rujan/29 rujna/Croatia_Delegation_Visit-8992.jpg

„Partneri smo i u nekim stvarima smo kao Vlada i država napredni, u nekim sustavima digitalizacije, prikupljanja podataka, od e-Hrvatske, elektroničkog zdravstva, fiskalizacije, stvari koje neke države uopće nemaju, a u nekim stvarima još moramo učiti i vidjeti“, rekao je predsjednik Vlade.
 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, s izaslanstvom, sastao se danas u Redmondu s izvršnom potpredsjednicom i financijskom direktoricom korporacije Microsoft Amy Hood.

U izjavi, po završetku sastanka, Amy Hood istaknula je izrazito zadovoljstvo današnjim posjetom premijera Zorana Milanovića i izaslanstva Vlade Republike Hrvatske sjedištu Microsofta. „Sastanak je bio prigoda za razgovor o načinima na koje mobilne i „cloud“ tehnologije mogu poduprijeti gospodarski razvoj bilo kojeg grada ili države i uistinu imati stvaran utjecaj na te zajednice“.

Premijer Zoran Milanović kazao je da se radi o zanimljivim razgovorima, jer „ti ljudi odlučuju na kraju o tome gdje će i što i koliko investirati“. „Ovo je posebna vrsta kompanije, ona se mijenja iz godine u godinu, to je naprosto jedan koncept budućnosti, znanja i povezanosti“, istaknuo je premijer Milanović i dodao da se radi upravo o sektorima iz kojih dolaze i ministri koji su s njim u izaslanstvu, Siniša Varga i Vedran Mornar.
 
Predsjednik Vlade kazao je i da se radi o ozbiljnim i temeljitim partnerstvima koja se već realiziraju kroz centre inovacija u Hrvatskoj, a u kojima sudjeluje Microsoft Hrvatska. „Partneri smo i u nekim stvarima smo kao Vlada i kao država napredni, u nekim sustavima digitalizacije, prikupljanja podataka, od e-Hrvatske, elektroničkog zdravstva, fiskalizacije, stvari koje neke države uopće nemaju, a u nekim stvarima još moramo učiti i vidjeti“, rekao je premijer ističući da se u slučaju Microsofta ne radi o klasičnom investitoru. „Ali, zarade i općenito margine u ovom poslu su ogromne“, zaključio je. 
 

Pisane vijesti | Zoran Milanović