Predsjednik Vlade na 5. sastanku na vrhu Berlinskog procesa u Londonu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na sastanku na vrhu Berlinskog procesa u utorak, 10. srpnja 2018. godine, u Londonu.
 
Riječ je o petom u nizu godišnjem sastanku na vrhu EU-zapadni Balkan - nakon prvog summita u Berlinu održana su još tri sastanka, u Beču, Parizu i Trstu. Razgovarat će se o vanjskoj politici, gospodarskoj suradnji, sigurnosnim pitanjima te budućnosti Berlinskog procesa.
 
Berlinski proces, koji je 2014. godine pokrenula njemačka kancelarka Angela Merkel, čini sedam članica Europske unije – Austrija, Hrvatska, Francuska, Njemačka, Italija, Slovenija i Poljska – te šest zemalja zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija. 
 
Na sastanak je pozvana i Bugarska, koja je u svibnju ove godine u Sofiji bila domaćin sastanka na vrhu između EU-a i zemalja zapadnog Balkana, kao i predstavnici europskih institucija.
 
Program:
 
Utorak, 10. srpnja:
 
12.50               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ispred zgrade Lancaster House (Stable Yard, St. James's)
 
13.10               Radni ručak u organizaciji predsjednice Vlade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Therese May
 
14.10               Završetak ručka
 
                        Family photo
 
14.20               Sastanak šefova država i vlada
 
17.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva
 
17.20               Mogućnost izjava za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića  
 
17.50               Dolazak šefova država i vlada u Clarence House Garden
 
18.00               Primanje koje daje Nj.K.V. Charles, princ od Walesa
 
                        Family photo
 
19.30               Završetak primanja
 
20.00               Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s hrvatskom zajednicom u Ujedinjenoj Kraljevini (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, 21 Conway Street) 
 
 
 

Najave