Predsjednik Vlade na domjenku s novinarima: Uloga medija presudna je za demokraciju suvremenoga svijeta

Slika /Vijesti/2017/12 prosinac/21 prosinca/novinari.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković priredio je u Banskim dvorima božićni domjenak za izvjestitelje iz Vlade te glavne urednike medija.

Tom se prigodom  osvrnuo na rad Vlade u protekloj godini. Istaknuo je da su napravljeni veliki iskoraci u svim područjima, stabilnosti institucija, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i  društvenoj solidarnosti.

"Istodobno, suočeni smo s brojnim pitanjima koja su svojevrsno naslijeđe hrvatske političke i gospodarske tranzicije. Nastojimo ta pitanja riješiti na najbolji mogući način i dobrobit hrvatskih ljudi", rekao je predsjednik Vlade.

"Siguran sam da će hrvatska javnost i dalje biti kvalitetno informirana o svemu što radimo, prije svega zahvaljujući vama, vašim izvješćima, komentarima, stavovima, kritikama, pokudama. Sve je to dobro i dio demokracije", poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković, uz čestitku i želju za kvalitetnom suradnjom i u idućoj godini.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na nedavne prijetnje novinarima, podsjetivši kako je to snažno osudio na sjednici Vlade.

 "Dijelimo čvrsto taj stav, smatramo da je uloga medija presudna za demokraciju suvremenoga svijeta. Danas bez slobode riječi, bez mogućnosti da se kaže svoj stav ne mogu zamisliti slobodnu Hrvatsku. I zato je vaša uloga izrazito važna. Mi ćemo s aspekta Vlade i svih institucija učiniti sve da vaš rad i uloga u društvu ima odgovarajuće mjesto koje se poštuje, cijeni i njeguje", poručio je.

 U ime novinara koji prate rad Vlade, uspješnu iduću godinu Vladi je zaželio novinar Slobodne Dalmacije Frenki Laušić. 



Pisane vijesti | Andrej Plenković