Predsjednik Vlade na domjenku Srpskog narodnog vijeća povodom Božića po julijanskom kalendaru

U nazočnosti mnogih uglednika iz političkog i društvenog života Hrvatske, Srpsko narodno vijeće (SNV) danas je prigodnim domjenkom obilježilo Božić, koji se po julijanskom kalendaru slavi sutra, te početak 2006., Godine Nikole Tesle.

Zagreb, 6. siječnja 2006. (Hina) - U nazočnosti mnogih uglednika iz političkog i društvenog života Hrvatske, Srpsko narodno vijeće (SNV) danas je prigodnim domjenkom obilježilo Božić, koji se po julijanskom kalendaru slavi sutra, te početak 2006., Godine Nikole Tesle.

Na domjenku je treći put bio nazočan i predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je pravoslavnim vjernicima Božić čestitao tradicionalnim: "Mir Božji, Hristos se rodi."

Saborskim zastupnicima iz SDSS-a premijer je zahvalio na potpori Vladi i u pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji.

Ocijenivši da je u Hrvatskoj u proteklom razdoblju povećana razina snošljivosti i međusobnog uvažavanja, rekao je kako za njega osobno te za Vladu i stranku kojoj je na čelu (HDZ) "drugi i drugačiji na osobnom ili na nacionalnom planu nije prijetnja, nego šansa".

Na nastojanjima vezanim uz nacionalni konsenzus za integriranje Hrvatske u EU premijer Sanader zahvalio je i predsjedniku SDP-a i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Ivici Račanu.

"Drago mi je da je u mom mandatu prvi put ovdje i predsjednik SDP-a, koji zajedno s drugim strankama ide k nacionalnom konsenzusu i nadilaženju partikularnih stranačkih interesa", rekao je.



Pisane vijesti