Predsjednik Vlade na Europskom vijeću: Razgovarat ćemo o pripremama za povlačenje europskih sredstava

Slika /Vijesti/2020/10 listopad/02 listopad/{16648D40-5BFB-CC41-A11A-598D6592A0B6}.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je danas da će čelnici Europske unije drugi dan svoga samita razgovarati o gospodarskim pitanjima i pripremama za povlačenje sredstava za plana za oporavak EU sljedeće generacije.

"Današnja rasprava bit će gospodarskog karaktera, kako ojačati zajedničko tržište u okolnostima pandemije covida 19. Također ćemo razgovarati kako da zajedničkim naporima sve vlade pripreme svoje programe reformi i otpornosti na način da relevantnost ulaganja i financiranja reformi dođe do otprilike na 37 posto za zelenu tranziciju, a 20 posto za digitalnu transformaciju", rekao je premijer.

Hrvatska Vlada također ulaže napore u tom smjeru, rekao je Plenković prije početka drugog dana sastanka na vrhu zemalja članica EU-a

"Na tom tragu bit će i aktivnosti hrvatske Vlade u mjesecima i godinama koje slijede, prateći rad ove Europske komisije i kroz sedmogodišnji proračun", kazao je.

Premijer Plenković će napustiti samit nešto ranije kako bi na vrijeme stigao u Dubrovnik, gdje će se sastati s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom. Nakon njegova odlaska, na samitu će ga zastupati slovenski premijer Janez Janša.

Izvor: Hina/Vlada



Pisane vijesti | Andrej Plenković