Predsjednik Vlade na Murteru otvorio Športsko-rekreativni centar

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_murteru_otvorio_sportsko_rekreativni_centar.jpg

MURTER, 14. veljače 2009. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader otvorio je danas Športsko-rekreacijski centar "Murter" izgradnja kojeg je stajala 15 milijuna kuna, od čega je 60 posto novca izdvojilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a ostatak Općina Murter-Kornati.

Sanader je u Murter došao s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, potpredsjednikom Sabora Josipom Friščićem, ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem te ministrom mora, prometa i infrastrukture Božidarom Kalmetom i državnim tajnikom za more Brankom Bačićem.

Otvarajući Športsko-rekreacijski centar u Murteru, izgrađen uza samu OŠ "Murterski škoji", učenici koji će se najviše koristiti tom športskom dvoranom, Sanader je istaknuo kako ova vlada prepoznaje važnost ulaganja u otoke te je zahvaljujući takvoj politici zaustavljeno raseljavanje stanovništva.

"U zadnjih pet godina na otocima smo izgradili 211 raznih infrastrukturnih objekata, 56 pristaništa i luka, 35 vrtića i 31 školu i športsku dvoranu te je ostvareno 37 vodoopskrbnih projekata", kazao je Sanader, dodavši kako su hrvatski športaši proteklih 20 godina osvojili brojne medalje u različitim športovima pronoseći ime Hrvatske, a izgradnjom novih športskih dvorana stvaraju se uvjeti za još bolje športske rezultate. Također je kazao kako je s jednakim zadovoljstvom danas došao u Murter kao što je jučer u Beču predstavljao Hrvatsku u susretu s novom austrijskom vladom.

Sanader je najavio i daljnja ulaganja na Murteru i pomoć države u ostvarivanju projekata sanacije obale u Murteru i izgradnje sustava odvodnje Murter-Tisno-Pirovac.

Ministar Primorac istaknuo je kako je vlada premijera Sanadera u zadnjih pet godina izgradila više od 300 novih škola i športskih objekata. Kazao je i kako hrvatski učenici u školama već uče dva strana jezika, a danas na veleučilištima i sveučilištima studira 45.000 studenta više nego prije četiri godine. Primorac je naglasio i kako se zahvaljujući aktualnoj vladi prvi put u povijesti Hrvatske ukida treća smjena u školama.

Murterski športsko-rekreacijski centar projektirao je zadarski arhitekt Nikola Bašić, a osim višenamjenske dvorane s oko 500 mjesta u sklopu centra bit će otvorena i športska ambulanta te kafić. Izgradnja centra počela je potkraj 2002., a gradnja je trajala do sada jer su prve tri tvrtke koje su izvodile radove otišle u stečaj te zbog financijskih teškoća.



Pisane vijesti