Predsjednik Vlade na otvaranju Plivinog pogona: Ovo je potvrda da Hrvatska može biti konkurentna i da ima što pružiti

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/29 travnja/PVRH_Pliva.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju Plivinog pogona višenamjenske sinteze SM2, u Savskom Marofu. To je jedan od nekoliko Plivinih investicijskih projekata u ukupnoj vrijednosti više od milijardu i pol kuna koje će izravno zaposliti više od 300 radnika. 

Pogon u Savskom Marofu jedna je od najvećih greenfield investicija u proizvodnju u Hrvatskoj posljednjih godina, vrijedna pola milijarde kuna koja će izravno, na toj lokaciji otvoriti sto radnih mjesta, više  od sto radnih mjesta povezano je s projektom, a neizravno je, na poslovima  servisa i logistike zaposleno gotovo 1000 ljudi. Njime je Pliva povećala kapacitete proizvodnje aktivnih farmaceutskih supstancija koje se ugrađuju u lijekove i time dala poticaj rastu proizvodnje i izvoza na konkurentno međunarodno tržište.

Predsjednik Vlade Orešković kazao je da i ova investicija pokazuje da Hrvatska može biti konkurentna i da ima što pružiti. Pliva je specifičan primjer, ali je svaka druga investicija dobrodošla, dodao je. „O ovome će se čuti, proširit će se po svijetu  da Hrvatska ima ovakvu tehnologiju, to je pozitivno i to će prepoznati i drugi investitori i počet će dolaziti. Čestitam predsjedniku Uprave, znam da je Pliva aktivna u klasteru i suradnji s PMF-om, Ruđerom Boškovićem i drugim institucijama koja će ojačati struku. Ovdje se vidi trud i rad Plivaša i ono što su stvorili, danas je njihov dan“,  naglasio je predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Pisane vijesti