Predsjednik Vlade Orešković posjetio Staroslavenski institut: Puno ste učinili za našu povijest i kulturu

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/rujan/29 rujna/DSC_9498.png

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković posjetio je danas Staroslavenski institut. Kazao je kako je iskoristio ovu prigodu da se pobliže upozna s Institutom.

„Mislim da su puno učinili  za našu povijest i našu kulturu i čast mi je što sam danas mogao malo više naučiti o glagoljici“. Također, ovom je prigodom premijer Orešković zahvalio djelatnicima Staroslavenskog instituta koji su pripremili poklon za papu Franju. 

Ravnateljica Staroslavenskog instituta Marica Čunčić zahvalila je premijeru na posjetu i istaknula da je ovo zaista velik dan za njihov institut jer je premijer Orešković prvi visoki dužnosnik koji ga je posjetio te mu je zahvalila što je osobno došao i zahvalio im se na pripremi poklona za Papu.

Upitan gdje se vidi nakon prestanka premijerskog mandata, predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je da se nada da će se nova Vlada formirati što prije te dodao da će se vratiti u poslovni svijet. „Još nisam odlučio gdje ću se vratiti, ali baza će mi biti Zagreb“.

Odgovarajući na pitanje koga vidi kao glavne regionalne saveznike Hrvatske u vanjskoj politici, premijer Orešković kazao je da je hrvatski stav pridruživanje svih zemalja u regiji Europskoj uniji, pa čak i NATO-u, što je bitno radi stabilnosti i mira. „Hrvatska kao glavni igrač u regiji može im dati tu podršku. Dobro surađujemo s partnerima u regiji. Dat ćemo im podršku da se što prije učlane u Europsku uniju, ali i da ispune te kriterije koje smo i mi trebali ispuniti i od tih uvjeta nećemo odustati“. 

 

Pisane vijesti