Čestitka predsjednika Vlade u povodu Dana policije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković uputio je čestitku pripadnicima policijskih snaga i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova u povodu Dana policije:

"Svim pripadnicima policijskih snaga Republike Hrvatske i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u ime Vlade i svoje osobno, čestitam Dan policije i blagdan Svetog Mihovila.
 
Hrvatska policija odigrala je značajnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobođenju naše Domovine. Uz veliku žrtvu služili ste svome narodu i Domovini, borili se i štitili red i mir tek nastale hrvatske države.
 
Nažalost, i prva žrtva agresije i nametnutog nam rata bio je hrvatski redarstvenik Josip Jović. Njemu, kao i svim stradalim pripadnicima hrvatske policije i u ovoj prigodi izražavam duboko poštovanje, a obiteljima iskreno suosjećanje.
 
Proteklo je otada nešto više od četvrt stoljeća i hrvatska policija izrasla je u moderno obučenu i opremljenu organizaciju.
 
Sustavno radeći na iskorjenjivanju problema današnjeg suvremenog društva u svakom ste trenutku spremni sve sposobnosti, znanja i vještine staviti u službu svoje države i naroda i na tome vam zahvaljujem."
 
 

Pisane vijesti | Priopćenja