Predsjednik Vlade na otvorenju 25. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja 25. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2024., u utorak, 16. travnja 2024., u 11 sati (Rodoč bb, Paviljon 1).  Uz predsjednika Vlade bit će ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.
 
Napominjemo da je, uvažavajući specifičnosti pravila o izbornoj šutnji, predsjednik Vlade Andrej Plenković zatražio očitovanje Državnog izbornog povjerenstva vezano uz ranije preuzetu obvezu sudjelovanja na Međunarodnom sajmu u Mostaru. 
 
Naime, Republika Hrvatska ove je godine zemlja partner, a predsjednik Vlade je još u travnju 2023. godine, tijekom sudjelovanja na prethodnom, 24. izdanju sajma, najavio sudjelovanje na 25. jubilarnom Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Datum održavanja sajma 16. travnja 2024. potvrđen je u rujnu 2023., a prošli mjesec, 13. ožujka, predsjedniku Vlade službeno je upućena i pozivnica te je posjet potvrđen.
 
Radi se o događaju koji je važan za suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a odvija se na radni dan kada Vlada Republike Hrvatske, neovisno o provođenju izbora, nužno obavlja sve svoje dužnosti i zadaće.
 
NAPOMENA ZA MEDIJE:

U odgovoru Državnog izbornog povjerenstva, između ostalog stoji: Ako je zbog ranije preuzetih obveza, odnosno drugih opravdanih razloga, prisustvo na određenom javnom skupu nužno, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske preporuča da se javni istup kandidata  na tom događaju smanji na najmanju moguću mjeru, uz obvezu hrvatskih medija da se informacija o navedenom događaju objavi nakon proteka izborne šutnje.   
 
Sukladno uputi Državnog izbornog povjerenstva, predsjednik Vlade u Mostaru neće davati izjavu za medije.

Najave