Predsjednik Vlade na predstavljanju Microsoftova inovacijskog centra

SPLIT, 14. svibnja 2009. (Hina) - Premijer Ivo Sanader kasno je popodne u splitskom Gradskom poglavarstvu sudjelovao na predstavljanju Microsoftova inovacijskog centra koji će biti uspostavljen u sveučilišnom kampusu u tom gradu.

To je drugi takav centar u Hrvatskoj, a prvi je Microsoft otvorio 2005. u Varaždinu. Kako je rečeno, do sada je kroz varaždinski centar prošlo oko 2500 polaznika te 340 hrvatskih tvrtaka, a zahvaljujući tom centru razvijeno je 40 novih hrvatskih proizvoda.

Ravnateljica Microsofta za Hrvatsku Vanesa Schuetz rekla je da takvi centri pridonose tehnološkom razvoju srednjeg i malog poduzetništva u Hrvatskoj kako bi te tvrtke bile konkurentne i na međunarodnom tržištu.

Istaknula je kako će Microsoft uspostavom takvih centara pomagati hrvatskim tvrtkama da imaju bolji pristup europskim fondovima.

"Hrvatska treba raditi na zaštiti svojeg intelektualnog vlasništva", naglasila je Schuetz, zahvalivši hrvatskoj vladi što podupire osnivanje Microsoftovih inovacijskih centara u Hrvatskoj.

Premijer Sanader je, izrazivši zadovoljstvo što je Microsoft prepoznao vrijednosti Splita, istaknuo kako ključno mjesto, tj. centar za razvoj svih inovacija u Splitu, treba postati bivša vojarna Dračevac koju je vlada nedavno ustupila gradu Splitu.

On je ispred Gradskog poglavarstva položio vijenac na spomenik hrvatskim braniteljima palima u Domovinskom ratu. Premijer je, također u poglavarstvu, razgledao i poseban internetski portal u koji su pohranjeni svi podatci o postrojbama i vojnicima iz Domovinskog rata sa splitskog područja.



Pisane vijesti