Predsjednik Vlade na prijemu predsjednika Talijanske Republike

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader obratio se članovima svjetskog udruženja stranaka Svjetskih demokršćana na prijemu predsjednika Talijanske Republike

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader nazočio je večeras prijemu koji je u povodu sastanka demokršćanskih stranaka članica CDI-a u Rimu dao predsjednik Talijanske Republike Giorgio Napolitano.

Na prijemu na kojem je bilo dvjestotinjak sudionika, članova svjetskog udruženja stranaka Svjetskih demokršćana nazočnima su se obratili predsjednik CDI-a Pier Ferdinando Casini, Vicennte Fox, bivši predsjednik Meksika i predsjednik hrvatske Vlade dr. sc. Ivo Sanader.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader u svom obraćanju naglasio je kako politička tradicija kršćanskih demokrata posjeduje prave odgovore na globalne izazove s kojima se danas društvo susreće, zalažući se za toleranciju, poštivanje drugoga i drugačijega, ali i promoviranje demokršćanskih vrijednosti na načelima kršćanske civilizacije, na kojima je Zapad utemeljen. Predsjednik hrvatske Vlade dr. Sanader naglasio je kako je dijalog najbolji način rješavanja pitanja današnjice.

Predsjednik Talijanske Republike Napolitano pozdravivši nazočne naglasio je kako podržava ulazak Hrvatske na putu u Europsku uniju te vjeruje kako će Hrvatska biti 28 članica Europske unije.



Pisane vijesti