Predsjednik Vlade na proslavi 60. rođendana austrijskog kancelara

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader nazočio je na proslavi 60. rođendana austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela koja je održana u nedjelju navečer u dvorcu Hofburg u Beču.

BEČ, 5. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader nazočio je na proslavi 60. rođendana austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela koja je održana u nedjelju navečer u dvorcu Hofburg u Beču.

"Prihvatio sam rado poziv austrijskog kancelara Wolfanga Schuessela da sudjelujem na proslavi njegovog 60. rođendana", izjavio je premijer Sanader, dodavši da mu je drago da je na proslavi bio i čitav niz gostiju iz Europe s kojima je mogao razgovarati o stanju u pogledu pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije.

Proslavi Schuesselovog rođendana nazočili su i slovački premijer Mikulaš Dzurinda, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Hans Gert Poettering, te više zastupnika u Europskom parlamentu.

Sa ministrima u austrijskoj vladi Sanader je razgovarao o konkretnim projektima oko ulaganja u Hrvatskoj. "Posebice nas zanimaju greenfield investicije. Znamo da je Austrija naš najveći trgovinski partner, ali želimo što više greenfield investicija u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

Premijer Sanader je kazao da je prenio austrijskom kancelaru čestitke hrvatskih građana, zahvalivši mu na stalnoj i snažnoj potpori koju uvijek daje Hrvatskoj - što je Schuessel izrazio i u petak tijekom službenog posjeta Zagrebu.

Svečanost u povodu 60. rođendana Schuessela organizirala je Austrijska pučka stranka (OeVP) koja ove godine obilježava 60. obljetnicu svog postojanja.

"To je sestrinska stranka HDZ-a s kojom HDZ surađuje od samog osnutka i ta suradnja je jako dobra", rekao je Sanader.

Hrvatski premijer poklonio je austrijskom kancelaru "Portret Wolfganga Schuessela" djelo Dimitrija Popovića, zajedno sa monografijom tog hrvatskog slikara.

"Schuessel je bio ugodno iznenađen i poklon mu se vrlo svidio", rekao je Sanader uz kojeg je u bečkom Hofburgu bio i ministar kulture Božo Biškupić.

Schuessel je već deset godina na čelu Austrijske pučke stranke, a od 2000. godine je na čelu austrijske savezne vlade.



Pisane vijesti