Predsjednik Vlade na sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na sastancima na vrhu Europskoga vijeća te na sastanku na vrhu Europske pučke stranke, u četvrtak i petak, 21. i 22. ožujka 2019. godine, u Bruxellesu.
 
Glavna tema sastanka na vrhu Europskog vijeća bit će jačanje gospodarske osnove Europske unije, a raspravljat će se i o klimatskim promjenama, predstojećem sastanku na vrhu s Kinom te načinima borbe protiv dezinformacija.
 
Čelnici 27 država članica Europske unije na sastanku u četvrtak će raspravljati o Brexitu, a u petak će se održati sastanak šefova država i vlada Europske unije s predsjednicima vlada Islanda, Norveške i Lihtenštajna u povodu obilježavanja 25. obljetnice Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru.
 
Tijekom boravka u Bruxellesu, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će i na svečanosti obilježavanja 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u NATO.
 
 
Program:
 
Četvrtak, 21. ožujka:

12.05               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Kraljevsku akademiju (Rue Ducale 1)
 
12.30               Sastanak na vrhu Europske pučke stranke
 
15.00               Susret predsjednika država ili vlada s predsjednikom Europskog parlamenta Antonijem Tajanijem (Zgrada Europa, Ulaz Europa VIP)
 
15.30               Sastanak Europskog vijeća na temu „Članak 50“
 
19.30               Radni sastanak članova Europskog vijeća
 
 
Petak, 22. ožujka:
 
9.30                 Sastanak šefova država i vlada Europske unije s predsjednicima vlada Republike Island, Kneževine Lihtenštajna i Kraljevine Norveške u povodu obilježavanja 25 godina Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru
 
10.45               Radni sastanak Europskog vijeća
 
Izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nakon završetka sastanka Europskog vijeća
 

Najave | Andrej Plenković